Tijuana: Den omfattende voldsbølgen i Mexico krevde søndag kveld livet til 13 personer på et avrusningssenter i grensebyen Tijuana. Dagen før ble 14 personer drept i et selskap i den samme regionen.

-13 mennesker ble drept. De var alle rusavhengige under rehabilitering, sier en politikilde på betingelse av anonymitet.

Ifølge øyenvitner ble ofrene stilt opp mot en vegg og likvidert med kaldt blod.

I forrige uke ble 105 tonn marihuana beslaglagt i byen, og det spekuleres nå på om de to sakene henger sammen. Avrusningssenteret ligger i nabolaget der stoffet ble beslaglagt og destruert.

Angrep selskap

Angrepet kom like etter at 14 mennesker ble drept i et bursdagsselskap for tenåringer i Ciudad Juarez, en annen by like ved grensen til USA. Angriperne bar hetter og hadde mørke uniformer da de stormet huset der selskapet ble holdt tidlig lørdag morgen, og skjøt mot gjestene i cirka fem minutter. Flere av de drepte var ungdommer.

Det er tredje gang i år at en slik massakre finner sted i Ciudad Juarez, og mistanken rettes også denne gangen mot de mexicanske narkotikakartellene, som har drept tusenvis av mennesker i en rekke blodige angrep.

Dansker ranet

Også en gruppe studenter fra den danske byen Viborg fikk i helgen oppleve den harde kriminaliteten som preger Mexico. De ble natt til søndag utsatt for et væpnet ran mens de var på et diskotek, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ranerne stjal penger, mobiltelefoner og kredittkort, og tre av de om lag ti studentene kom til skade. En av dem ble slått i hodet med en pistol, en annen ble sparket i magen og brakk et ribben, mens en tredje student forstuet foten.

Ranerne var bevæpnet med automatvåpen. Ifølge politiet står den mexicanske mafiaen bak angrepet.