Minst elleve personer ble drept da israelske fly bombet en landsby i Sør-Libanon mandag morgen. Flere andre ble såret i angrepet mot landsbyen Ghazzaniyeh sør for Saida. Minst åtte av de drepte var fra samme familie, opplyser redningsarbeidere.

Israel bombet også de sørlige områdene av hovedstaden Beirut, hvor Hizbollah har sine hovedkvarter, tidlig mandag morgen.

Angrep mot veinettet

Også den østlige delen av landet, blant annet flere av veiene til Syria, ble på nytt truffet av raketter, ifølge libanesisk politi. Krigsflyene skal ha gjennomført over ti angrep.

Det er uklart om noen ble såret eller drept i angrepene mot Beirut og de østlige områdene.

Mange av veiene til Syria er tidligere blitt bombet av israelerne. Men innbyggere i området har hver gang forsøkt å fylle igjen bombekratrene slik at det skal være mulig å bruke veiene.

Samtidig kunngjorde Hizbollah-militsen mandag morgen at den har drept fire israelske soldater i kamper i Sør-Libanon. Meldingene er ikke bekreftet av den israelske hæren.

Opptrapping? Avisen Haaretz skriver at Israel planlegger en ytterligere opptrapping av angrepene ved hjelp av nye angrep på strategisk infrastruktur, samt angrep mot symboler for den libanesiske regjeringen, etter at 12 soldater og tre sivilpersoner ble drept av Hizbollah-raketter søndag.

– Vi er nå i en prosess med ytterligere opptrapping. Vi vil fortsette å bombe alle Hizbollah-mål, men vi vil også slå til mot strategisk infrastruktur, sier en kilde i den israelske generalstaben til Haaretz mandag

De israelske luftangrepene har allerede forårsaket store skader på Libanons infrastruktur, inkludert veier og bruer Israel hevder Hizbollah bruker til å frakte raketter.

Avisen nevner ikke konkret hvilke mål direkte knyttet til den libanesiske regjeringen som vil bli angrepet.

Toner ned Andre israelske medier toner ned mulighetene for en ytterligere opptrapping av krigen foran FNs sikkerhetsråds avstemning over en resolusjon som krever stans i alle kamphandlinger. Avstemningen kommer trolig til å finne sted tirsdag, ifølge diplomatiske kilder.

Israels statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Amir Peretz møter mandag ledelsen i forsvaret for å diskutere spørsmålet.

Samtidig møtes arabiske utenriksministere i Beirut for å diskutere krigen. Det er ventet at de gir sin støtte til Libanons statsminister Fouad Sinioras fredsplan for å få slutt på krigshandlingene mellom Israel og Hizbollah-militsen.

REUTERS