Rundt 60.000 flyktninger fra Kirgisistan er registrert i grenseregionen Andijan i Usbekistan, men tallet er trolig over 100.000 fordi barn ikke telles med.

Antallet på 60.000 er et «tidlig tall», oppgir nestsjefen for Usbekistans krisetjeneste i Andijan, Izzat Ibragimov, til nyhetsbyrået AFP.

Teller ikke barna

Anslag fra forskjellige usbekiske kilder går ut på at antallet i virkeligheten er over 100.000 fordi barna som kommer med mødrene sine, ikke blir telt med. De fleste flyktningene fra det sørlige Kirgisistan har vært kvinner og barn.

Antall drepte i den blodige uroen oppgis av kirgisiske myndigheter mandag til 117, mens antall sårede er 1485. Men antallet drepte kan være langt høyere.

Begravd uten identifikasjon

En indikasjon på det gir en rapport fra Røde Kors i Kirgisistan, der det ifølge kringkastingen RadioFreeEurope/Radio Liberty (RFE/RL) heter at en Røde Kors-representant i urosenteret Osj var vitne til at anslagsvis 100 mennesker ble begravd på byens gravlund. Massebegravelsen øker bekymringen for at de døde begraves uten å være identifisert.

Et øyenvitne i Osj forteller til RFE/RLs russiske tjeneste at man finner døde som ikke kan identifiseres, og at vitnet selv har vært med på å begrave en uidentifisert mann.