Dette bildet ble tatt av en amerikansk satellitt i februar, før den siste offensiven til den srilankesiske regjeringshæren.

Bildet viser hvordan så mange som 100.000 sivile samlet på stranden i det som en gang var den sikre sonen for sivile. Nå er området det eneste som fortsatt kontrolleres av tamiltigrene (LTTE).

Les også: Ingen flere å miste

I starten på denne uken brøt regjeringshæren gjennom den nordre delen av landområdet som frem til nå har vært uten kamphandlinger.

Det resulterte i at omlag 60.000 flyktninger strømmet ut av LTTE-kontrollert territorium, ifølge den srilankesiske hæren.

Artikkelen fortsetter under videospillerenen...

Sivile Ingen internasjonale observatører eller presse slipper inn i krigsområdet slik at det er vanskelig å verifisere opplysninger fra partene. Bildet over er imidlertid fra en amerikansk satellitt, og amerikanske myndigheter har anslått antall personer til å være omlag 125.000.

Satellittbildet viser omlag 25.000 telt som er satt opp på en strand som er omlag 21 kvadratkilometer stor. Basert på antall telt mener amerikanerne at det kan være så mange som 125.000 sivile i området — før halvparten av disse forlot området i begynnelsen av denne uken.

Les også: Frykter blodbad

Menneskelig skjold Menneskerettighetsgrupper mener tamiltigrene holder igjen store grupper med sivile mot deres egen vilje og bruker disse som menneskelig skjold. Samtidig beskyldes regjeringshæren for å være upresise når de beskyter tamilene slik at det blir unødig høye sivile tap.

FN og det internasjonale samfunnet har bedt partene om å slippe de sivile ut av område.

Diskutér Sri Lanka-konflikten her.