Natt til søndag forløp uten problemer i Tallinn, men de to foregående nettene pågrep politiet til sammen 1.000 personer.

Blant demonstrantene var en 20 år gammel russer som døde på sykehus fredag morgen. 156 andre demonstranter ble skadd i opptøyene, som er de verste i Estland siden den russiske revolusjonen.

Til sammen 2.000 mennesker, de fleste av dem unge med russisk tilhørighet, deltok i opprøret, og plyndret butikker, gjorde skade på eiendom og kastet stein og flasker på politiet. Politiet svarte på behandlingen med tåregass og vannkanoner.

Opptøyene spredte seg natt til lørdag til byene Johvi og Kohtla-Jarve i den østlige delen av landet. Natt til søndag ble 13 personer skadd i nye sammenstøt i disse byene, opplyser politiet.

Opptøyene startet natt til fredag da myndighetene begynte å fjerne statuen. Statuen ble i 1947 reist til minne om falne sovjetiske soldater som var med på å kaste nazistene ut av Tallinn tre år tidligere. Russland har protestert mot nabolandets beslutning om å fjerne monumentet.