Folkemengden var på vei til Kadimia-moskeen for å delta i en viktig religiøs seremoni for shiamuslimene. Det brøt ut panikk da et rykte spredde seg om at en selvmordsbomber forberedte seg på å sprenge seg selv i luften.

— Så langt har vi 500 døde, sa visehelseminister Jalil al-Shumari til Reuters tidligere i dag. Senere på dagen ble tallene oppjustert til det dobbelte.

Et sykehus sa det hadde mottatt minst 100 lik klokken 09.30 norsk tid. Sykehuskilden sa at det også ble sendt lik til to andre sykehus i nærheten.

En folkemengde på flere tusen personer hadde gått gjennom det gamle Kadimia-distriktet i nord-Bagdad for å delta i en viktig shiamuslimsk seremoni. Gatene på vei til moskeen er trange, og det er nesten umulig for redningsarbeidere å nå frem til døde og sårede i den tettpakkede folkemengden. Dette øker risikoen for at dødstallene vil stige ytterligere, sier vitner.

Det har vært spent stemning mellom de viktigste etniske gruppene i forkant av folkeavstemningen om ny grunnlov.

Kadimia-moskeen er en viktig helligdom for shiamuslimene. Folkemengden feiret martyren Musen al-Kadim, en viktig religiøs figur for shiamuslimene.

PANIKK PÅ BROEN: En folkemengde på flere tusen personer hadde gått gjennom det gamle Kadimia-distriktet i nord-Bagdad for å delta i en viktig shiamuslimsk seremoni.
REUTERS
REUTERS