Jerusalem: Gravemaskiner og sementblandere er i sving igjen i israelske bosetninger på Vestbredden. Byggingen trosser regjeringens forbud og truer fredsforhandlingene.

Byggearbeidet tok til igjen som en protest etter at fire israelske bosettere ble drept i et Hamas-angrep tirsdag. Dagen etter ble ytterligere to bosettere såret i et lignende skyteangrep.

— Den reelle byggestansen er over, sa Naftali Bennett, leder for bosetternes råd YESHA.

Byggingen starter igjen i 80 bosetninger, i strid med regjeringens ti måneder lange byggeforbud som utløper 26. september.

  • LES OGSÅ

Obama — en selvplager? Bosetterne har truet med å avsette statsminister Benjamin Netanyahu, som torsdag sitter i fredssamtaler med palestinernes leder Mahmoud Abbas.

Flertallet av partiene i Netanyahus regjering er vennlig innstilt til bosetterne, som bygger utposter og landsbyer på det okkuperte Vestbredden.

— Det virkelige slaget mellom radikale palestinske islamister og Israel foregår på bakken og er en kamp om hvem som er sterkest og hvem som er kommet for å bli, sier Bennett, som mener palestinerne etter hvert vil forstå at bosetterne kommer til å holde stand.

Bosetningsspørsmålet er sentralt i konflikten mellom Israel og palestinerne, som vil at Israel skal trekke seg ut av de okkuperte områdene.