For ikke å bli oppdaget, gikk mannen inn i kafeenmed parykk, gitar og de to bagene hvor han hadde gjemt bombene, hevder enpolitikilde overfor nyhetsbyrået Reuters.

— Han så ut som en hippie, sier kilden.

Den hovedmistenkte skal ha bestilt en appelsinjuicefør han forlot kafeen og de to bagene. Ifølge kilden som Reuters snakket med,brukte gjerningsmannen en mobil for å detonere bombene etterpå.

Trepågrepet

Marokkanskpoliti har pågrepet tre personer etter bombeangrepet. Alle tre er marokkanere,og den hovedmistenkte er ifølge politiet lojal mot terrornettverket al-Qaida.

Men al-Qaidas gren i Maghreb-landene (AQIM)benekter at de har noen tilknytning til bomben som tok livet av 16 mennesker.

– Vi benekter enhver kobling til eksplosjonen ogerklærer at vi på ingen måte er involvert i denne operasjonen, heter det i enuttalelse fra AQIM som ble publisert av det arabiske nyhetsbyrået ANI fredag.

Turister

Bombengikk av på en kafé på Djemaa El-Fna-plassen i gamlebyen i Marrakech 28. april.De fleste av de drepte var utenlandske turister.

Ingen har hittil påtatt seg ansvaret for angrepet.

Bombeangrepet er det dødeligste av sitt slag iMarokko siden 12 selvmordsbombere drepte 33 mennesker i et koordinert angrep iCasablanca i 2003. (©NTB)