-Uansett hva som skjedde i Jammu, så er det en massakre av uskyldige mennesker. Vi må slå tilbake, sa statsministeren i parlamentet onsdag..

Indisk politi mistenker pakistanske militante for å stå bak en blodig aksjon i Kashmir tirsdag da 34 mennesker, inkludert gjerningsmennene, ble drept. -Vi mener alle de tre militante var pakistanske, sa polititalsmann Subash Raina. Han la til at etterforskningen fortsatt pågikk. En lite kjent gruppe ved navn Al-Mansoorain påtok seg ansvaret for aksjonen i en telefon med nyhetsbyrået NAFA.

Angrepet, som var det blodigste på åtte måneder, skjedde da de tre aktivistene åpnet ild mot passasjerene på en sivil buss og deretter infiltrerte en militærleir.

Angriperne skal ha vært kledd i indisk militæruniformer, og de brukte både automatgevær, granater og andre våpen under angrepet.

Etter at de hadde drept syv busspassasjerer og 23 mennesker i militærleiren, ble de selv skutt og drept da indiske styrker avfyrte raketter mot huset der de hadde barrikadert seg. Minst 56 mennesker ble såret.

Minst 33.000 mennesker er blitt drept siden situasjonen i Kashmir eksploderte i 1989. India beskylder Pakistan for å støtte muslimske separatister i det indiskstyrte området.

(NTB)