Drapsmannen er identifisert, ifølge venner av Litvinenko. Den mistenkte mannen ble filmet av overvåkingskameraer på Heathrow idet han kom til Storbritannia for å forgifte Litvinenko med det radioaktive stoffet polonium-210, fremholder vennene overfor avisen The Times. De hevder at mannen var en leiemorder som var sendt av Kreml.

Mannen brukte et falskt EU-pass da han kom til Storbritannia, skriver avisen lørdag. Forgiftningen skal ha skjedd da han puttet polonium-210 i en kopp te som han laget for Litvinenko på et hotellrom i London. Like etter møtet forsvant han.

Bildene av mannen stemmer overens med beskrivelsen som Litvinenko ga fra sykehussenga bare dager før han døde 23. november.

Britisk politi har besluttet å ikke offentliggjøre bilder av mannen som kom med fly fra Hamburg 1. november, samme dag som Litvinenko ble syk, skriver The Times.

Han skal ha vært om bord i samme fly som Dimitrij Kovtun, en russisk forretningsmann som er mistenkt for å ha transportert stoffet som ble brukt til forgiftningen.

Litvinenko, som var sterkt kritisk til president Vladimir Putin, jobbet tidligere for russisk etterretningstjeneste, men hoppet av og var bosatt i London da han døde.