En ukjent mann avfyrte tirsdag et skudd mot det som angivelig var Lars Hedegaard, en av Danmarks mest kjente kritikere av islam, melder TV-kanalen

.– En mann skyter på fornærmede, men han treffer ikke, og kulen går over hodet på ham. Da han forsøker å skyte igjen, klikker pistolen.

Flykter

Gjerningsmannen flykter så fra stedet, sier politikommissær Lars-Christian Borg.Politiet har ikke bekreftet at det var Hedegaard som ble utsatt for drapsforsøk, men skyteepisoden skjedde utenfor hans hjem i Frederiksberg utenfor København.Politiet er enn så lenge sparsomme med opplysninger.– Han er sjokkert, men han ble ikke truffet av skuddet. Mer kan jeg ikke si, sier Borg.Øyenvitner forteller til TV 2 at en ung mann klarte å komme tett innpå Hedegaard under påskudd av å levere en pakke.

Trakk våpen

Da han kom tett nok innpå, trakk mannen våpen.Hedegaard er en velkjent islamkritisk debattant i Danmark, og han er også leder for det såkalte Trykkefrihedsselskabet, en omstridt forening. Han har også reist rundt med den svenske bildekunstneren Lars Vilks, som skapte opptøyer da han tegnet profeten Muhammed som en hund.