Minst fem mennesker skal ha blitt drept da en bombe fra et russisk krigsfly traff en boligblokk i byen Gori, som ligger i Georgia nær grensen til Sør-Ossetia.

Minst 2.000 sivile er drept under bombing og kamper i Sør-Ossetias største by Tskhinvali, ifølge den russiske ambassadøren i Georgia

Tallene for antall døde i krigen så langt er uklare og varierer sterkt. Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov uttalte lørdag at 1.500 sivile var drept i Sør-Ossetia og at tallet steg. Noe seinere oppga Russlands ambassadør i Georgia at tallet var 2.000.

Sekretæren for det nasjonale sikkerhetsrådet i Georgia sier samtidig at de sivile og militære tapene til sammen sannsynligvis er under 100, mens presidenten i utbryterregionen Sør-Ossetia, Eduard Kokoity, oppgir at rundt regnet 1.400 mennesker skal være drept siden fredag.

Også når det gjelder tallet på drepte soldater varierer opplysningene, men her er variasjonene mindre. En russisk offiser, generaloberst Anatolij Nagovitsjin, sier til Reuters at 12 russiske soldater er drept og 150 såret, og georgiske myndigheter oppgir at rundt 40 georgiske soldater er drept og 100 såret

UNHCR bekymret

FN er bekymret for sikkerheten til tusenvis av mennesker som flykter fra kampene i Sør-Ossetia. Totalt skal mellom 6.000 og 7.000 mennesker ha flyktet fra krigen.

En FN-talsmann oppga lørdag at anslagsvis 2.400 mennesker søker tilflukt andre steder i Georgia, mens 4.000 til 5.000 mennesker har reist til Russland for å søke trygghet der.

Meldinger om en bombe som eksploderte i nærheten av en leir for internflyktninger i byen Gori, uroer Høykommisæren for flyktninger, (UNHCR) som oppfordrer alle parter i konflikten til å unngå å skade sivile og la flyktninger passere i fred.

Ifølge UNHCR-talsmann Ron Remond, har rundt 2.400 mennesker forlatt Sør-Ossetia og dratt til tryggere områder andre steder i Georgia etter at regjeringsstyrkene satte i gang en stor militæroffensiv fredag for å gjenvinne kontrollen over Sør-Ossetia.

Remond oppga russiske og georgiske myndigheter som kilde til disse opplysningene