Ni av dem døde i den palestinske flyktningleiren Jenin, melder fjernsynskanalen al-Jazeera uten å gi flere detaljer. Meldingen kunne ikke umiddelbart bekreftes.

Trakk seg ut, og okkuperte på nytt

Israelske styrker trakk seg i natt ut av byene Qalqilya og Tulkarm på den okkuperte Vestbredden. I dag okkuperte Israel en ny by.

Med hjelp av helikoptre har israelske stridsvogner okkupert landsbyen Dura sør på Vestbredden, melder palestinske sikkerhetskilder.

Området er nå i sin helhet okkupert av israelske styrker, melder kildene. En talsmann for den israelske hæren bekrefter at styrkene har inntatt Dura for å pågripe ettersøkte palestinere og beslaglegge våpen.

-Bra, men ikke nok

Tilbaketrekningen fra to byer, er oppmuntrende men ikke nok, sier USAs utenriksminister Colin Powell.

— La oss håpe dette ikke bare er litt her og litt der, men begynnelsen på en tilbaketrekning, sa Powell til pressen etter å ha møtt den saudiarabiske kronprinsen Abdullah bin Abdel Aziz i Marokko mandag kveld.

Tidligere sa talsmannen for Det hvite hus, Ari Fleischer, i en kort uttalelse at den varslede tilbaketrekningen er en begynnelse.

Noen timer før gjentok president George W. Bush sitt krav om at Israel snarest begynner å trekke seg ut av de gjenokkuperte områdene.

TRAKK SEG UT: Israel trakk seg ut av to byer på Vestbredden i natt, men statsminister Ariel Sharon sier at kampanjen mot palestinerne fortsetter.
Foto: Reuters