London: Utvisningen vil i så fall være i protest mot at israelsk etterretning benyttet forfalskede britiske pass da de likviderte en Hamas-leder i Dubai.

Israels ambassadør i London, Ron Proser, ble mandag kalt inn på teppet i britisk UD, for å motta nok en offisiell protest i saken, skriver The Daily Telegraph.

Israelsk etterretning

Britiske etterforskere har bistått politiet i Dubai under etterforskningen etter likvidasjonen av Hamas-lederen Mahmoud al-Mabhouh, som ble funnet drept på et hotellrom i januar.

Etterforskningen konkluderer med at en dødsskvadron fra israelsk etterretning sto bak, trolig bestående av hele 23 agenter fra Mossad og muligens landets militære etterretningstjeneste.

Agentene var utstyrt med britiske, tyske, australske, franske og irske pass, noen angivelig stjålet fra israelere med dobbelt statsborgerskap, andre trolig kopiert på flyplassen i Tel Aviv uten eiernes viten.

Orienterer Parlamentet

Den britiske regjeringen vil om kort tid orientere Parlamentet om sin konklusjon, og ifølge The Daily Telegraph spekuleres det nå på om en høytstående israelsk diplomat vil bli utvist fra Storbritannia.

Israelsk eterretning har også tidligere gjort bruk av forfalskede britiske pass, noe som har vakt sterke reaksjoner i London.

At britene den gang krevde og fikk et løfte fra Israel om at det var siste gang, har bidratt til raseriet etter Dubai-likvidasjonen.

Israel nekter å ta på seg ansvaret for drapet på Mahmoud al-Mabhouh, og i britisk UD skal frustrasjonen være stor over at man ikke har flere straffereaksjoner å ty til.

FALSKT PASS: Et av de falske passene som ble brukt under likvideringsaskjonen mot Hamas-toppen i Dubai.
HO