Etter at piloten ble nødt til å avbryte et forsøk på å ta av fra rullebanen på grunn av en teknisk feil, trodde Ligia Palomino Riveros at passasjerene skulle bytte til et nytt fly. Kvinnen er en av de 19 personene som overlevde flystyrten som onsdag krevde 153 liv.

Ligia Palomino Riveros forteller at to busser kjørte opp ved siden av flyet som skulle til Las Palmas på Kanariøyene. Hun trodde bussene skulle frakte passasjerene til et nytt fly, men det skjedde ikke.

Den spanske mekanikeren som godkjente flyet før det kunne ta av igjen, har blitt avhørt av politiet. Det skal ha vært problemer med en temperaturmåler, som gjorde at flyet ikke fikk tatt av den første gangen.

Mekanikeren skal i avhøret ha insistert på at dette var en mindre feil som ikke hadde noe å gjøre med at flyet styrtet, ifølge den spanske avisen El Pais, som siterer anonyme kilder med kjennskap til etterforskningen. (©NTB)

uvakt@ntb.no

Bilde: sx775745

Deler av flyet som styrtet onsdag. 153 mennesker mistet livet i ulykken. Én av de 19 overlevende forteller at den ene vingen tippet kraftig før flyet styrtet. Foto: REUTERS/TVE/Handout/SCANPIX

HO