– Smellet var så høyt og trykkbølgen varte i seks-syv sekunder. Vinduene bølget og på et av våre rom og flere i nabolaget blåste de inn, sier Ronny Nævdal til bt.no søndag morgen.

Lindåsmannen jobber for Telenor og har bodd i Islamabad i halvannet år. Han bor 1,5 kilometer fra Marriott Hotel, hvor en kraftig bombe drepte minst seksti personer i går. Fremdeles er mange savnet.

Nævdal var på åstedet i formiddag norsk tid.

— Det ser stygt ut. Veien fremfor hotellet er borte, og utbrente biler står langs det som var veikanten, hotellet er helt utbrent, skriver Nævdal i en e-post.

Turbulent tid

– Etter å ha vært her så lenge visste jeg med en gang at det var en bombe. Alle som har vært her har opplevd en ganske turbulent tid det siste halvannet året, så dette er ikke noe nytt, men størrelsen var ny. Det har ikke gått av slike store bomber i Islamabad før, sier Nævdal.

Les også: Minst 60 drept i Pakistan | Norskpakistanere rystet | Tsjekkias ambassadør drept |

Han har selv vært på hotellet som ble truffet flere ganger.

– Jeg har vært der flere ganger med familien. Akkurat nå er de heldigvis hjemme, så det passet veldig fint, sier Nævdal.

Familien bor til vanlig i Oslo, og har ikke bestemt om kone og barn skal komme tilbake til Islamabad.

– Det er ikke noe vi tar stilling til i dag, sier Nævdal.

Stille i byen

Da bt.no snakket med ham like over klokken ni norsk tid søndag morgen, var han på vei til bakeriet for å få i seg en sen frokost.

– Nå er det stille i byen. Folk er litt resignerte og tar inn over seg det som er skjedd. 99 prosent av pakistanerne kjenner avsky for denne typen handlinger og er oppriktig lei seg, sier Nævdal.

Han er blitt oppdatert av den lokale sikkerhetssjefen i Telenor, og alle ansatte og familier av ansatte er talt opp. Ingen av deres er savnet.

- Ikke rettet mot utlendinger

– Vi tar våre forholdsregler og har en stor og profesjonell sikkerhetsavdeling. De stedene som er regnet som mulige mål, unngår vi. Men dette er ikke rettet mot utlendinger eller utenlandske selskaper. Trusselbildet er rettet mot symboler som hæren og politikere, sier Nævdal.

Han er også i tvil om luksushotellet Marriott var det opprinnelige målet for den dødelige bomben.

– Det har vært spekulert i at et sted like i nærheten hvor presidenten holdt tale til nasjonalforsamlingen var det opprinnelige målet. Men det er et fort. Marriott kan ha vært sekundærmålet, men situasjonen er ikke oversiktlig ennå, sier Nævdal.

Frykter mer uro

Foreløpig har han ikke hørt noe om hvem som kan stå bak bombeaksjonen.

– Ryktene har ikke kommet ennå, og det tar ofte noen dager før noen melder seg. Men det kan være knyttet til presidenten som har vært hardt ute i media og fortsetter kampen mot terror. Det har vært slag i enkelte provinser i grenseområdene til Afghanistan, og det kan være knyttet til den aktiviteten, sier Nævdal.

Han frykter at det nå kan bli mer uro i landet.

– I år har vært et nokså rolig år sammenlignet med 2007, med unntakstilstand og Den røde moské. Det er for tidlig å si om dette er begynnelsen på økt uro, men det er naivt å tro at det bare er et engangstilfelle. Vi kan nok forvente mer uroligheter, med politi og politikere som primærmålet, sier Nævdal.

Unngår steder

Om ett år er oppholdet hans i Pakistan over, og han har ingen planer om å returnere til Norge før tiden.

– Jeg har fått over 100 sms fra ansatte i selskapet som uttrykker sorg og bekymring, men dette er også en del av livet og livet går videre. Som utlending reflekterer en kanskje ekstra mye over hvilke konsekvenser dette har for oss, men det er ikke noe annet å gjøre enn å være forsiktig og unngå steder. Bybildet er ikke så kaotisk som en kan få inntrykk av på TV, sier Nævdal.

B.K.Bangash
Privat
B.K.Bangash
En av de sårede blir brakt til sykehus.
FAISAL MAHMOOD