Tel Aviv: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan vurderer ifølge libanesiske medier selv å reise til Gazastripen med et marinefartøy. Det vil være en krigshandling, advarer Israel.

Erdogan vurderer å reise til Gazastripen i et tyrkisk marinefartøy sammen med propalestinske aktivister, skrev libanesiske medier lørdag. Det vil være en krigshandling, mener generalmajor Uzi Dayan i det israelske militæret, ifølge den israelske avisen Haaretz.

— Hvis han kommer hit med tyrkiske krigsskip, kan det ikke være noen tvil om at det vil tilsvare en krigserklæring, sa Dayan til den israelske hærens radiokanal mandag.

— Vi må sette en tydelig strek og si at den som går over streken, ikke vil bli bordet, men senket, advarte han.

  • **LES OGSÅ

Hevder aktivistene var «leiesoldater»** Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu har blankt avvist at Erdogan har planer om bli med en ny nødhjelpskonvoi til Gazastripen.

— Nei, nei, nei, nei, nei, nei. Statsminister Erdogan har ingen slike planer, sa Davutoglu til fjernsynskanalen CNN søndag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

VIL DRA, VIL IKKE DRA ...? Tyrkias statsminister Erdogan skal ifølge libanesiske medier har planer om å dra mot Gaza med et marinefartøy.
UMIT BEKTAS