General Than Shwe sa til spesialutsending Ibrahim Gambari tirsdag at han personlig vil treffe opposisjonslederen, melder statlige TV— og radiokanaler i Burma torsdag.

Men generalen krever blant annet at Suu Kyi først må erklære at hun går bort fra sine standpunkter om «konfrontasjon og økonomiske sanksjoner». Shwe anklager også Suu Kyi for å ønske «total ødeleggelse», uten å utdype hva dette innebærer.

– Dersom hun går bort fra dette, har general Than Shwe fortalt herr Gambari at han personlig vil treffe Aung San Suu Kyi, heter det i meldingene.

Ikke nye Kravene fra juntalederen er ikke nye, regimet har en rekke ganger uttalt at Suu Kyi må gi opp «sin konfronterende linje», men det er første gang toppgeneralen har uttalt at han er villig til å møte fredsprisvinneren.

Suu Kyi, som sitter i husarrest, skal ikke ha truffet noen i toppledelsen i juntaen siden 2002.

Gambari tilbrakte fire dager i Burma fra lørdag til tirsdag i et forsøk på å overtale militærregimet om å avslutte aksjonene mot de prodemokratiske demonstrasjonene. Landet har opplevd sitt største folkelige opprør på nesten 20 år.

Pågrepet Ifølge de statlige mediene ble i alt 2093 personer pågrepet som følge av demonstrasjonene, og mediene melder videre at 692 av disse er løslatt. Demonstrasjonene ble pågrepet og delt i tre kategorier: Folk som var aktivt involvert i protestene, folk som støttet protestene og folk som ufrivillig ble blandet inn.

– Som en forsiktighetsregel beordret regjeringen folk om ikke å samle seg, men folk samlet seg likevel, heter det i meldingene de burmesiske mediene.

– De ble pågrepet i henhold til loven.

Opposisjonen hevder på sin side at minst 200 personer ble drept da militæret slo ned på demonstrasjonene, og at ytterligere 6000 er arrestert.

- MØTES: Juntaleder Than Shwe setter betingelser for å møte Aung San Suu Kyi.
MØTTE FN-UTSENDING: Ibrahim Gambari og seniorgeneral Than Shwe.
XINHUA