• Videoen med uttalelser fra den terrormistenkte saudiaraberen Osama bin Laden, viser hvor isolert han er fra resten av verden. Det sa Det hvite hus i en kommentar lørdag.

Lørdag sendte den etter hvert kjente og kontroversielle arabiske TV-kanalen Al-Jazeera i Qatar en ny bin Laden-video som var behørig annonsert på forhånd, porsjonsvis utover dagen.

På videoen slår bin Laden i alle retninger, og angriper både FN, arabiske ledere og muslimer. Samtidig kaller han krigen i Afghanistan for en religionskrig mellom muslimer og kristne. Han FNs generalsekretær Kofi Annan for en forbryter og gir FN skylden for muslimenes lidelser.

— Dette er bare propaganda. Det viser hvor isolert han er fra resten av verden, sa talskvinne for Det hvite hus, Anne Womack.

Osama bin Laden rettet et spesielt hardt angrep mot arabiske ledere, og sa at de som støtter FN representerer de "vantro". Samtidig angrep han alle muslimer som støtter "korsfareren" George W. Bush mot ham selv og Taliban, og sa de dermed har vendt seg bort fra sin tro.

Storbritannias Europa-minister Peter Hain mener bin Laden fantaserer.

— Videoopptaket er bevis for Osama bin Ladens fullkomne isolasjon og desperasjon, sa Hain. ýVerken den vestlige verden eller FN er ansvarlig for Afghanistans skjebne, det er Taliban som har ansvaret.

(NTB)