– Vi hadde planer om å se bandet som skulle spille en time etter ulykken, de bor på samme hotell som oss. Men heldigvis var vi ikke der, forteller Aslag Guttormsgaard som spiller i Hurra Torpedo sammen med Egil Hegerberg og Kristopher Schau.

Det norske hvitevarebandet skulle spille klokka elleve på lørdagskvelden, men hele festivalen ble avlyst etter dødsulykken.

_**Les mer:

Dødsulykke på musikkfestival**_

En død, mange skadet

En gutt er omkommet, 15 personer er alvorlig skadet og minst 25 personer har lettere skader etter at taket blåste av, før konstruksjonen falt sammen på en av teltscenene på Pohoda Music Festival i byen Trencin i Slovakia.

Festivalgjengerne ble evakuerte og krisesentre er nå opprettet, melder flere nyhetsbyrå.

Over 30 000 personer var til stede på festivalen som hadde headlinere som Travis, Razorlight og Patti Smith.

– Opplevdes dramatisk

– Det opplevdes dramatisk. Det var masse sirener, sykebiler kjørte frem og tilbake. Vi fikk ikke all informasjon med en gang, vi fikk en følelse av kaos, forteller Aslag Guttormsgaard på telefon fra Slovakia.

Hurra Torpedo befant seg i bysentrum, rett utenfor festivalen, da ulykken skjedde.

– Mørkt som natten

– Plutselig ble det mørkt som natten. Det kom et enormt tordenvær og intens vind. Vi trakk inn under tak, før det braste løs et vannvittig regn. Himmelens sluser åpnet seg. Det varte veldig kort, kanskje ti minutter. I løpet av den tiden gikk alt galt, forteller Guttormsgaard.

Hurra Torpedo-musikeren ser foreløpig ingen grunn til å klandre arrangøren etter ulykken.

– Jeg har inntrykk av at de gjorde så godt de kunne. Dagen før fikk vi vite at uværet var på vei, men det er umulig å si hva de burde ha gjort.

Preget av ulykken

Hurra Torpedo kom til festivalen fredag og har et positivt inntrykk av arrangementet, sett bort fra ulykken.

– Det var et fantastisk arrangement, så det er utrolig sørgelig at noe slikt skal skje. Ulykken er fryktelig tragisk, og jeg håper festivalen klarer å reise seg igjen, sier Guttormsgaard.

– De evakuerte 30 000 personer på halvannen time, det er imponerende. Alle tilgjengelige bilder ble satt inn. Vi opplevde utrolig bra verter.