Det er valgkampstrategene til de to kandidatene som er raskt ute med å erklære valgets vinner fredag, dagen etter at valget ble holdt.

De første offisielle resultatene blir ikke klare før tidligst lørdag, men det hindret ikke valgkampledelsene i å antyde utfallet.

– Foreløpige resultater tyder på at presidenten har fått et flertall av stemmene, sier Deen Mohammed, Karzais valgkampsjef. Samtidig medgir han at det er landets valgkommisjon som skal erklære vinneren.

Overbevist

Men Mohammed er likevel overbevist om at Karzai får nye fem år som president.

– Vi behøver ikke å gå til en ny valgomgang, vi har fått flertall, sier han.

For å vinne presidentvalget trengs det over 50 prosent av stemmene. Dersom ingen av kandidatene får det, går de to som fikk flest stemmer i første runde, videre til en annen omgang.

– Abdullah vinner

Men en talsperson for Abdullah Abdullahs valgkampgruppe hevder at opposisjonskandidaten har fått flere stemmer enn den sittende presidenten.

– Resultater som vi har fått fra våre observatører rundt om i landet, sier at vår kandidat har fått 63 prosent av stemmene, mens Hamid Karzai bare har fått 31 prosent, sier Sayed Aqa Fazil Sancharaki, en av Abdullahs valgstrateger.

På meningsmålinger gjort før valget, lå Abdullah an til å få 26 prosents oppslutning.

Den offisielle valgkommisjonen i Afghanistan sier at det endelige resultatet ikke vil foreligge før om flere uker.

VANT OGSÅ ...: Abdullah Abdullah krever også seieren i presidentvalget.