Utdanningsminister Amir Khan Muttaqi, som er Talibans fremste talsmann, sa at flere helikoptre med kommandosoldater landet på fjellet Baba Sahib vest for byen sør i Afghanistan, som er Talibans maktbase.

— Taliban tvang dem til å flykte ved å skyte mot dem, sa Muttaqi.

— Det var ingen tap fra vår side, og det amerikanske angrepet ble forhindret, slik vi også har gjort med luftangrepene, la han til.

En diplomat ved Talibans ambassade i Pakistan, Sohail Shaheen, sa at Talibans luftvern skjøt ned et amerikansk helikopter under angrepet. Muttaqi sa at han ikke kan utelukke at et amerikansk helikopter kan ha blitt skutt ned.

Ifølge Pentagon døde to amerikanske soldater i en helikopterstyrt, karakterisert som en ulykke, i den sørvestlige provinsen Baluchistan i Pakistan. Ifølge fjernsynskanalen NBC styrtet helikopteret under landing.

En pakistansk militærkilder sier helikopteret deltok i leting- og redningsarbeid, og at styrten ikke skyldtes sabotasjevirksomhet.

En embetsmann i det amerikanske forsvarsdepartementet bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at amerikanske spesialstyrker har fullført det som angivelig er deres første bakkeoperasjon i Afghanistan.

Oppdraget skal ha vart flere timer, og involvert over hundre soldater. Embetsmannen ville ikke si hva slags oppdrag det dreier seg om eller om det var amerikanske tap.

(NTB)