Mandag slo politiet til og gjennomførte razziaer i to landsbyer utenfor Sharm. Beduinene i området beskyldes for å ha skjult ettersøkte pakistanere, som settes i sammenheng med terroraksjonen der nærmere 90 mennesker mistet livet.

— Vil ikke svare

Tv-kanalen Al Jazeera meldte om en dramatisk aksjon der politiet skal ha løsnet skudd mot lokale innbyggerne.

I landsbyene Al Ruweisat og Khurum er det ingen som vil snakke om det som skjedde.

— Her har det ikke vært noe unormalt. Overhodet ingen problemer, sier innehaveren av kiosken i Al Ruweisat.

— Det har ikke skjedd noe spesielt. Hvorfor spør dere, svarer kundene som har parkert kamelene utenfor butikken.

Likevel er det noe annet i luften enn ørkensand. Said Salama, som driver et ridesenter i nærheten, mener folk er redde for å svare.

— Jeg vet ikke hva de frykter. Men det stemmer at politiet var her. De kom til landsbyen ved elleve-tiden om formiddagen, og kjørte videre til beduinene som holder til i telt rundt landsbyen. Politiet mener visst at de hjelper terroristene, sier han.

- Er ikke ekstremister

Lenger ute bak sanddynene, der man bare når frem med kamel eller firehjulstrekker, sitter Omar Umara og venter på bedre tider.

— Det var et voldsomt oppstyr her i går. Politiet kom med tre biler. De snakket om terrorister og bomber. De tror visst vi skjuler bin Laden, sier han og ler oppgitt.

Umara driver en liten kafé hvor moderne karavaner, enten de består av kameler eller firhjulinger, kan stoppe for nødvendig påfyll.

Han og de andre beduinene i området er helt avhengige av turismen.

— Hvorfor i all verden skulle vi ramme turistene, vi lever jo av dem. Det er ingen her som har noe å gjøre med det som skjedde, sier Umara.

— Vi er ikke annerledes enn andre egyptere. Hvis politiet tror vi er ekstremister, så er det bare en stor misforståelse. Det har aldri vært noen problemer her ute i ørkenen. Politiet har aldri vist seg her før nå.

Beduinene har stort sett byttet ut kamelene med terrengkjøretøy, og har lite å falle tilbake på dersom utlendingene - den viktigste inntektskilden - svikter.

For øyeblikket ser det mørkt ut. Said Salama har ikke hatt en eneste kunde på ridesenteret etter terroraksjonen. Turistene er som blåst bort av den varme ørkenvinden.

— Jeg håper virkelig de kommer tilbake, sier han.

<b>KJENNER INGEN TERRORISTER:</b> Omar Umara skjønner ikke at noen kan misteke han og de andre beduinene for å ha stått bak terroraksjonen i Sharm. - Vi lever jo av turisme. Hvorfor skulle vi ødelegge for oss selv?, spør han.<br/>FOTO: TOR HØVIK