– Herr president, du viser alle tegn til å være en stakkarslig og ond diktator, sa rektor Lee Bollinger til stor applaus fra salen da han introduserte Ahmadinejad mandag.

Rektoren brukte også introduksjonen til å kritisere Irans menneskerettighetsbrudd, utenrikspolitikk, samt uttalelser om utslettelse av Israel og fornektelse av Holocaust.

– Sannheten er at Holocaust er den best dokumenterte hendelsen i historien. Enten er du uforskammet provokativ eller forbausende uvitende, sa rektoren videre.

– For å være helt ærlig, herr president, så tviler jeg på at du har det intellektuelle motet til å svare på disse spørsmålene, avsluttet Bollinger sin kraftsalve.

– Uriktige påstander

Ahmadinejad karakteriserte beskyldningene fra Bollinger som «fornærmelser og uriktige påstander».

– Jeg burde ikke begynne med å la meg affisere av denne uvennlige behandlingen, sa Ahmadinejad i starten av sin tale.

Den iranske presidenten benyttet anledningen til å forsvare iranernes rett til å drive sitt eget atomprogram, men avviste at han planlegger produksjon av kjernefysiske våpen.

Den iranske presidenten kritiserte også USAs president George W. Bush og tidligere amerikanske regjeringer for blant annet for ulovlige avlytting og bombene over Hiroshima og Nagasaki.

– Vi tror ikke på kjernefysiske våpen. Punktum. Det strider mot menneskehetens struktur, sa Ahmadinejad.

– Jeg tror politikere som ønsker atombomber eller tester dem og lager dem, er politisk tilbakestående, fremholdt presidenten.

– Ingen homofile i Iran

Ahmadinejad understreket at han ikke avviser kategorisk at Holocaust fant sted, men at det trengs mer forskning om hva som skjedde. Ifølge den iranske presidenten blir Holocaust brukt som unnskyldning for den dårlige behandlingen av palestinerne.

– Hvorfor er det slik at palestinerne betaler prisen for en hendelse de ikke hadde noe med å gjøre? spurte Ahmadinejad de fremmøtte på Columbia.

Det skapte så både latter og hoderisting i salen da den iranske presidenten snakket om iransk kultur og hevdet at homoseksualitet ikke finnes i Iran.

– I Iran har vi ikke homoseksuelle som i deres land. I Iran har vi ikke dette fenomenet, og jeg vet ikke hvem som har fortalt dere at vi har det, sa Ahmadinejad til et latterbrøl fra salen.

TVILER PÅ HOLOCAUST: Den iranske presidenten mener det trengs mer forskning for å få bekreftet at Holocaust faktisk fant sted.
SHANNON STAPLETON