Predikantene Jerry Falwell og Pat Robertson utpekte fredag borgerrettssforkjempere, feminister, homofile og abortleger som ansvarlige for terroren. Gud har gitt amerikanerne en advarsel, sa de to i et program på fjernsynskanalen Christian Broadcasting Network.

— Abortforkjemperne må ta sin del av skylden, for Gud lar seg ikke spotte. Og når vi tilintetgjør 40 millioner små barn, vekker vi Guds vrede, sa Jerry Falwell, som også rettet en anklagende pekefinger mot den amerikanske borgerrettsbevegelsen ACLU.

"Tungt ansvar"

— ACLU må ta sin store del av ansvaret for dette, sa Falwell. - Det stemmer, svarte Robinson. Men ingen av dem gjorde det klart hva som egentlig er så galt med ACLU, som ble grunnlagt i 1920 for å beskytte amerikanernes grunnlovsfestede rettigheter, og som har vært spesielt aktiv i kampen mot diskriminering av svarte og mot dødsstraff.

— Jeg er helt overbevist om at hedningene, og aborttilhengerne, og feministene, og de homofile og lesbiske som kjemper for det de kaller en alternativ livsstil, og ACLU, og alle de som har bidratt til en avkristning av Amerika, er medskyldige i dette. Jeg sier det rett ut til dem: Dere hjalp terroristene, sa Falwell.

De to nevnte også den moderat venstreorienterte organisasjonen People for the American Way. Organisasjonens leder Ralph Neas svarte harmdirrende at Falwells og Robinsons uttalelser var fullstendig upassende og uansvarlige.

Microsoft fjerner

Programvareselskapet Microsoft fjerner profilen av World Trade Center i New York fra sitt nye flysimulator-spill, skriver nyhetsbyrået Reuters. Handelssenterets to tårn ble ødelagt i tirsdagens terrorangrep, og Microsoft ønsker ikke å minne spillere om bygningens skjebne.

Den grafiske framstillingen av tårnene fjernes ikke bare for å gjøre spillet mer realistisk, sier Microsoft-talsmann Matt Pilla. Mange kan få vonde minner vekket til live, eller føle seg krenket, hvis de får se bilder av World Trade Center på et underholdningsspill, mener han.

Amerikanske filmprodusenter går nå gjennom filmer som er under innspilling eller planlegging, og vil fjerne scener som viser terror eller massefrykt i New York. Scener med World Trade Center i bakgrunnen vil trolig bli klippet bort, meldte Reuters.