Styrelederen i Jebsen Management var nettopp kommet hjem fra en kort ferie da han fikk høre om fergebrannen på Filippinene. Sjokket etter «Rocknes» er ennå ikke i nærheten av å ha lagt seg. Atle Jebsen innrømmer gjerne at hendelsene tynger ham sterkt.

— Når man hører om alle ulykkene som skjer, både med oss og ikke minst Odfjell-båten i USA, er det jo som om det skulle være en eller annen epidemi med båter for tiden, sier Atle Jebsen til BT.

Skipsrederen ble informert på e-post fra Manila om at brannen kan skyldes en terroraksjon, men har ikke hørt om det er gjort tekniske funn i det utbrente vraket som støtter den teorien.

— Dette er bare fryktelig leit og trist. Heldigvis er alle våre folk kommet til rette, sier Jebsen.

Jebsen-rederiet har deltatt i fergedrift på Filippinene i 22 år, og fergene deres har aldri tidligere vært utsatt for ulykker.

— Alt rundt denne hendelsen blir håndtert av vårt kontor i Manila. Det er lite vi kan gjøre her i Norge, annet enn å følge nøye med på hva som kommer frem, sier Atle Jebsen.

TYNGENDE: Atle Jebsen, styreleder i Jebsen Management, sier de siste hendelsene tynger ham sterk.<br/> ARKIVFOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN