• Jordskjelvet i Nepal preger alle oss som er medlem av Nepali Bergen Society. Vi vil gjerne gjøre det vi kan for å prøve å hjelpe ved å starte en liten innsamlingsaksjon.

Det sier Ridaya Baral som er kasserer i foreningen, og som de siste dagene har prøvd å skaffe seg en viss oversikt over om han eller noen i foreningen har slektninger og venner som er rammet av tragedien.

— Dårlige hus

— Jeg vet ikke om noen som er skadet eller omkommet, men det er vanskelig å ha full oversikt ennå, sier Baral, som har bodd fast i Norge siden i desember 2013.

Da ble han gjenforent med Berta og Olav Wergeland som tok ham til seg som sin sønn sist han var i Norge.

— Jeg kommer fra Pokhara, som er Nepals nest største by. Slik jeg har oppfattet situasjonen er det ikke dette området som har fått kraftigst medfart. Det er dessuten de fattigste som er hardest rammet. Jordskjelvet knuste husene som sto på dårlig fundament og hadde svak konstruksjon.

60 medlemmer

— Det er forferdelig det som har skjedd og dessverre ikke så mye vi kan gjøre herfra, men vi sender vår medfølelse til alle dem som har mistet noen, sier Baral, som er svært takknemlig for at mange land har iverksatt hjelpeaksjoner og trår til når det trengs.

— Vi har rundt 60 medlemmer i det vi har kalt Nepali Bergen Society. Vi kommer til å sette i sving en innsamlingsaksjon til uken. Vi kommer ikke til å gå rundt, men samle inn på arbeidsplasser der vi holder til. Vi kommer også til benytte oss av sosiale medier, sier Baral.

Folk som ønsker å bidra til innsamlingen, kan sette inn penger på Nepali Bergen Societys konto 1503.29.98000.