– Den økonomiske situasjonen blir verre før det kan bli bedre, sier Obama som i et intervju med NBC oppfordrer amerikanske velgere til å være tålmodige.

Lørdag varslet Obama den største satsingen på ny infrastruktur siden USAs motorveinett ble bygd på 1950-tallet.

– Vi vil skape millioner av jobber ved å gjøre den største enkeltstående investeringen i vår nasjonale infrastruktur siden det føderale motorveisystemet ble bygget på 1950-tallet, sa Obama.

Hvor mye satsingen vil koste, vil Obama derimot ikke si. Han vil heller ikke si hvor mye boligeiere som er i ferd med å miste hjemmene sine til banken kan vente seg, men lover å komme dem til unnsetning dersom ikke Bush gjør det før han pakker sammen i Det hvite hus 20. januar.

– Vi må sørge for at pasienten straks får blodoverføring slik at tilstanden stabiliseres. Det innebærer at vi ikke kan bekymre oss for underskudd på kort sikt. Vi må sørge for at den økonomiske stimulanseplanen er stor nok til å sette økonomien i bevegelse, sier Obama.

Obama understreker også at amerikanske bilprodusenter må få hjelp slik at de ikke bukker under, men anklager samtidig sjefene i de store selskapene for å ha stukket hodet i sanden og bidratt til å gjøre dem lite konkurransedyktige.

REUTERS