USAs presidentBarack Obama kommer ikke til å offentliggjøre bildene av den drepte Osama binLaden, ifølge amerikanske medier.

Bin Laden ble likvidert av amerikanske spesialsoldater natt til mandag i den pakistanske byen Abbottabad.

CIA-topp ville vise

Onsdag meldte TV-nettverkene NBC og CBS at bildene ikke vil bli offentliggjort.

CIA-direktør Leon Panetta har tidligere sagt at USA etter hvert vil frigi bilder av den døde al-Qaida-lederen.

Det hvite hus gjorde det tirsdag klart at bildene er svært blodige, og at de kan virke provoserende i den muslimske verden.

CIA fikk i oppdrag å ta bilder av bin Laden etter at han var drept, og det fins to sett med bilder — ett av liket etter at det ble brakt til Afghanistan, som tydelig viser at det dreier seg om ham, og et mer utydelig av liket på et marinefartøy før det ble senket i havet.

President Barack Obama vet at en offentliggjøring kan bidra til å dempe konspirasjonsteoriene om at bin Laden ikke er død.

Men han vet også at bildene kan provosere fram hevnaksjoner.

«Selvforsvar»

I etmøte med justiskomiteen i Senatet tidligere i dag, onsdag, USAsjustisminister Eric Holder at likvideringen av Osama bin Laden kanrettferdiggjøres som «nasjonalt selvforsvar».

Holder møtte onsdag justiskomiteeni Senatet og svarte på spørsmål om aksjonen.

— Dersom han hadde overgitt seg,eller forsøkt å overgi seg, mener jeg vi åpenbart burde akseptert det. Men detvar ingen indikasjon på at han ønsket å gjøre det, og derfor var drapethensiktsmessig, sa Holder.

- Lengre terror-liste

Komiteen spurte om informasjonensom ble samlet under aksjonen vil føre til at flere personer settes på en listeover folk man mistenker kan knyttes til terrorisme.

— Min gjetning er at dettrolig vil gjøre det, svarte Holder.

- Naken for å få leve

Baredersom de amerikanske spesialsoldatene var helt overbevist om at Osama binLaden ikke skjulte sprengstoff eller våpen under klærne, ville han blittpågrepet i live.

Dette var forutsetningene somsoldatene fikk for operasjonen.

— Han måtte ha vært naken for athan skulle fått lov til å overgi seg, sier en rådgiver i Kongressen, ifølge denbritiske avisen Daily Telegraph.

Fryktet våpen eller bombe

John Brennan, som ersikkerhetsrådgiver for USAs president Barack Obama, opplyser til Fox News atamerikanske soldater bare ville akseptere en overgivelse «om de var overbevistom at han ikke hadde en bombe på kroppen eller noen type våpen i det heletatt.»

Disse engasjementsreglene gjordedet nærmest utenkelig at bin Laden kunne bli tatt i live, skriver DailyTelegraph.

SIER NEI: President Barack Obama vil ifølge amerikanske medier ikke legge fram bildene av den drepte Osama bin Laden.
SCANPIX