Dugard ble bortført da hun gikk fra hjemmet sitt til bussholdeplassen i South Lake Tahoe i California 10. juni 1991. Hun skal ha blitt tvunget til å bære frem kidnapperens to barn, som i dag er 11 og 15 år gamle.

Under et telefonintervju med TV-stasjonen KCRA3 i Sacramento hevder Garrido at han har fått orden på livet sitt, og trygler omverdenen om å vente til hele historien blir kjent.

— Når alt kommer til stykket vil dette fremstå som en sterk og hjertevarm historie. Jeg vil fortelle hva som skjedde, og det vil imponere, sier han under intervjuet.

Men Garrido vil foreløbig ikke fortelle noe om hva som skjedde da Dugard ble bortført, og gir ingen detaljer om de siste 18 årene hvor hun skal ha blitt holdt i fangenskap på eiendommen hans. Han henviser til dokumenter som han skal ha leverte til politiet, og som han ønsker at mediene skal få tilgang til, skriver aftenposten.no

Ifølge nyhetsbyrået AP dukket kvinnen som hevder å være Jaycee Lee Dugard, opp på politistasjonen onsdag sammen med sine to barn – og ekteparet som nå er siktet for å ha kidnappet henne.

— Det er motbydelig ting som skjedde fra begynnelse til slutt, men jeg har endret livet mitt, hevder Garrido under telefonintervjuet.

Religiøs overbevisning

Noen av dem som har hatt kontakt med Garrido de siste årene forteller at han utviklet en stadig sterke religiøs overbevisning. Tim Allen, en av den siktede mannens forretningsforbindelser, sier at han fikk inntrykk av at Garrido hadde planer om å etablere en ny kirke.

— Han snakket over seg. Det var fullstendig meningsløst, sier Allen til nyhetsbyrået AP.

- Bodde i et uthus

Garrido ble oppdaget da han delte ut brosjyrer med religiøse budskap på Berkely University sammen med de to barna.

Torsdag ble Jaycee Dugard, som nå 29 år gammel, gjenforent med sin mor.

— Hun er ved god helse, men det å leve i en bakgård de siste 18 årene setter sine spor, sier Fred Kollar, undersheriff i El Dorado County, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han forteller at Jaycee bode i et lite uthus i bakgården – med en enkel dusj og strøm fra skjøteledninger.

- Et helvete

Dugards stefar, Carl Probyn, forteller at han hadde gitt opp alt håpet om at stedatteren noensinne ville bli funnet i live.

— Det ødela ekteskapet mitt. Jeg har vært gjennom et helvete, jeg har tross alt levd med mistanken rettet mot meg inntil i går, sier Probyn (60) til nyhetsbyrået AP.

Etter kidnappingen i 1991 fortalte Probyn politiet at han så to fremmede personer som tok med seg den skrikende jenta inn i en bil og forsvant. På tross av flere vitneobservasjoner ble aldri Jaycee Dugard funnet.

Hadde meldeplikt

Ekteparet Phillip (58) og Nancy (54) Garrido er arrestert og siktet for flere forhold knyttet til kidnapping og seksuelle overgrep.

Politiet sier at Nancy Garrido var sammen med ektemannen under kidnappingen av Jaycee Lee Dugard i South Lake Tahoe for 18 år siden.

Et av spørsmålene som nå stilles er hvordan Phillip Garrido kunne ha muligheten til å kidnappe Dugard og holde henne fanget uten at noen merket dette.Han er nemlig underlagt livslang meldeplikt etter tidligere dommer – blant annet for voldtekt.

Huset hvor Phillip Garrido (58) skal ha holdt Jaycee Lee Dugard (29) fanget i 18 år (FOTO: AP)
Carl Probyn (60) stefaren til Jaycee Lee Dugard holder opp et bilde av stedatteren som forsvant i 1991. (FOTO: AP)