– Hvis Obama bestemmer seg for å spørre henne, tror jeg at hun vil bli en storartet utenriksminister. Hun har jobbet hardt for at Obama skulle vinne etter primærvalget, sier Bill Clinton på en økonomisk konferanse i Kuwait.

Også den republikanske senatoren Jon Kyl gir uttrykk for at han mener Hillary Clinton vil være et godt valg som utenriksminister i Obamas regjering.

– Det virker som hun har erfaring og et lynne for oppgaven. Jeg tror hun vil bli godt mottatt rundt i verden, sier han.

Foreløpig er ingenting kjent om hvem den nyvalgte presidenten foretrekker til ledende ministerposter, men han skal ha spurt Hillary Clinton rett ut om hun er interessert i posten som utenriksminister da de to møttes i Chicago torsdag.

Flere navn klare USAs nyvalgte president Barack Obama kunngjorde flere sentrale medlemmer i sin stab søndag.

I en pressemelding kunngjorde Obama at Pete Rouse vil få rollen som seniorrådgiver, mens Mona Sutphen og Jim Messina begge vil bli visestabssjefer.

– Disse personene er viktige bidrag til laget, med både erfaring og evne til å hjelpe vår nasjon med å takle utfordringene her hjemme og i verden for øvrig, heter det i kunngjøringen.

Rouse har vært ansatt i Kongressens stab i årevis, Sutphen har bakgrunn fra utenrikstjenesten og Messina har jobbet som rådgiver for flere amerikanske politikere.

Er Hillary Clinton en god kandidat som utenriksminister? Si din mening!

GIR RÅD: Bill Clinton hjalp Barack Obama i valgkampen. Nå ser han gjerne at konen blir utenriksminister.
REUTERS
AKTUELL: Hillary Clinton er et hett navn til jobben som USAs utenriksminister.
JIM BOURG/REUTERS