Den mistenkte terroristen hevder han ikke står bak angrepene på USA.

Pakistan skal sende en delegasjon til Afghanistan mandag, for å forsøke å få Taliban til å utlevere Osama bin Laden. Det sier en kilde nært knyttet til den pakistanske regjeringen til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge CNN har Pakistan gitt Afghanistan et ultimatum: Den mistenkte stor-terroristen må utleveres innen tre dager dersom landet vil unngå et militært angrep.

Representanter for Pakistans myndigheter reiser til Kabul, angivelig for å tale Taliban til fornuft. bin Laden er utpekt som hovedmistenkt etter terrorangrepene i USA tirsdag, og han skal oppholde seg i Afghanistan som landets «gjest». Frykten er stor i Afghanistan og nabolandene for at USA skal gå til angrep.

Forbereder seg på angrep

Søndag gikk bin Laden ut og erklærte at han ikke hadde noe med terrorangrepene i New York og Washington å gjøre. bin Laden sa dette i en erklæring som ble sendt til det afghanske nyhetsbyrået AIP, som opererer fra Pakistan.

Samtidig forbereder Taliban seg på et eventuelt militært angrep. Muslimske ledere i Afghanistan ble søndag bedt om å møte i hovedstaden Kabul, for å diskutere forsvaret av nasjonen.

Det var Taliban-regjeringens øverste religiøse leder, mullah Mohammad Omar, som opplyste om møtet på afghansk radio søndag.

Målet med møtet er å fatte et vedtak i tråd med den strenge muslimske straffeloven sharia, vedrørende et «mulig angrep fra USA på Afghanistans hellige grunn», som mullah Mohammad Omar uttrykte det.