Mannen ble tirsdag formiddag tatt hånd om av politiet.

ta125fdd.jpg

– Han er siktet for grove trusler, opplyser politiets pressetalsmann Lars Byström, som legger til at mannen ikke formelt er siktet ennå.Bombetrusselen var rettet mot et fly fra Germanwings som skulle ha tatt av fra Arlanda tirsdag morgen med kurs for Hamburg. Trusselen kom idet passasjerene var i ferd med å gå om bord i flyet.

Skyldte på sønnen

Flyselskapet opplyser ifølge svenske medier at mannen i 50-årene er mentalt ustabil.

IfølgeAftonbladethenvendte mannen seg til personalet på Hamburg-flyet som sto ved utgang 7 på terminal 5 og spurt om noen som snakket svensk. Han skal ha sagt at han hadde en følelse av at det var en bombe om bord i et SAS-fly, og at sønnen hans hadde pakket ned en bombe i bagasjen hans.

Ingen funn

Deler av utenlandsterminalen på Arlanda ble sperret av og reisende evakuert fra terminalbygningen og fra flyet fra Germanwings. Også et SAS-fly ved siden av Germanwings-flyet ble evakuert. I tillegg ble flere fly som skulle lande på Arlanda, omdirigert.

Et stort antall politifolk rykket ut, og bombeteknikere søkte gjennom flyet og flyplassen. Ved 14-tiden var det ikke rapportert om noe funn.

Påvirker trafikken

Kommunikasjonsdirektør Klas Nilsson i Swedavia opplyser tilSVTat mellom 50 og 100 fly påvirkes av situasjonen.

Også norsk flytrafikk kan bli rammet av hendelsen. Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier bombetrusselen påvirker selskapets flygninger fra Stockholm.

– Det vil også kunne påvirke andre flygninger i rutenettet vårt. Vi ber derfor passasjerene våre om å følge med. Vi sender også ut SMS til passasjerer som får forsinkelser på flygningene sine, sier han til NTB.

Innenlandstrafikken på Arlanda er ikke berørt, og trafikken går som normalt.

– Det er politi over alt, sier en reisende som ble evakuert fra et fly, til Aftonbladet.