– Ingen av analyseprøvene gir grunnlag for å si med sikkerhet at blodet kommer fra X eller Y, sier Portugals nasjonale politisjef Alipio Ribeiro.

Den britiske tabloidavisen The Sun og Britiske Sky News meldte mandag at portugisisk politi hadde funnet DNA-spor etter Madeleine McCann i bagasjerommet på bilen foreldrene leide fem uker etter at hun forsvant fra Algarve-kysten i Portugal i mai.

Begge viste til anonyme kilder ved et kriminalteknisk laboratorium i Birmingham, som hadde analysert prøvene.

Politiet er derfor skråsikre på at de sitter med bevis for at en eller begge av foreldrene forårsaket fireåringens død, meldte Sky News.

– Ikke skråsikre Men ifølge politisjef Ribeiro er de slett ikke så skråsikre på DNA-sporene.

– De kan hjelpe oss i vår etterforskning, men ikke med den matematiske presisjonen noen mennesker snakker om, sier Ribeiro til portugisisk TV.

Politiet skal tirsdag overlevere sitt bevismateriale til statsadvokat Jose Cunha de Magalhaes e Meneses i Portimao i Portugal, som skal ta stilling til om Gerry og Kate McCann skal siktes.

Etterforskningsmaterialet er svært omfattende, og det vil trolig ta tid før statsadvokaten avgjør om det holder til en eventuell siktelse.

Mistenkte Det britiske paret fikk i forrige uke status som mistenkte i saken og var inne til lange avhør i Portugal. Da disse var over valgte de å reise hjem til Rothley i Leicestershire.

Politiet ser ingen grunn til å parets status og fengsle dem under etterforskningen, sier politisjef Ribeiro.

Fire år gamle Madeleine McCann ble borte fra rommet der hun sov i familiens familieleilighet i Algarve-regionen om kvelden 3. mai mens foreldrene spiste middag bare 100 meter unna. Et vindu på rommet sto åpent.

Kampanje Mindre enn en uke etter forsvinningen hadde portugisisk politi etterforsket rundt 350 ulike spor. Men Madeleine var og ble borte, og politiet fikk senere kritikk for dårlig arbeid.

Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, mobiliserte en internasjonal kampanje med høyprofilerte kjendiser i spissen for å trappe opp letingen etter datteren. Det ble også utlovet en belønning på 1 million pund, nesten 12 millioner kroner, for opplysninger som førte til at Madeleine ble funnet.

REUTERS