— Informerte kilder melder at amerikanske helikoptre fra Pakistan har fløyet inn på afghansk territorium, og utplassert amerikanske soldater rundt Kandahar, meldte en av den statlige radiokanalens korrespondenter.

Iransk fjernsyn siterte senere øyenvitner som fortalte om skuddvekslinger mellom amerikanske soldater og Taliban-styrker.

USA og Storbritannia ville onsdag verken benekte eller bekrefte meldingene. Iran er imidlertid et av ytterst få land med et fungerende etterretningsapparat inne i Afghanistan.

Rydder vei for bakkeangrep

Uansett er det klart at George W. Bush mener at to ukers bombing av Afghanistan rydder vei for et bakkeangrep mot Taliban.

— Fiendens luftforsvar og flyvåpen ødelegges. Vi rydder veien for vennligsinnede tropper som kan stramme nettet rundt dem, sa Bush på flybasen Travis Air Force Base i California før avreise til Shanghai.

I Afghanistan fortsatte bombingen natten igjennom flere steder i landet. USA skal blant annet ha angrepet Talibans posisjoner ved fronten nord for Kabul.

Spesialstyrker på plass

En høytstående kilde i det amerikanske forsvarsdepartementet sier til nyhetsbyrået Reuters at spesialstyrker har kommet i helikopter til hangarskipet "USS Kitty Hawk" sør for Afghanistan.

Kilden presiserer at bakkeoperasjoner ikke nødvendigvis er nær forestående selv om spesialstyrkene, som er trent i å utføre hemmelige operasjoner på fiendtlig territorium, nå befinner på hangarskipet.

Bush referer stadig til synlige og usynlige slag mot terrorismen. Pentagon kommenterer som regel ikke hemmelige operasjoner og det er derfor usikkert om verden vil få vite det når slike operasjoner settes i gang.

(NTB)