Det sier den tidligere CIA-agenten og forfatteren Robert Baer til The Australian.

Et slikt lynangrep mot utvalgte mål i Iran kan finne sted i løpet av få måneder, tror Baer som i flere år var sentral i den amerikanske etterretningsorganisasjonen jakt på terrorister i Midtøsten.

– Jeg har fått følelsen av at de ønsker å angripe iranerne, sier Baer som viser til høytstående etterretningskilder i USA.

Skeptisk

Den tidligere etterretningsoffiseren er selv skeptisk til et slikt angrep, og mener at det vil føye seg inn i rekken av Midtøsten-tabber fra Det hvite hus.

Baer deler skepsisen med mange innen amerikansk etterretning, men frykter at Bush-administrasjonen nok en gang vil lukke ørene for advarslene.

The New York Times skrev også nylig at Bush vurderer å stemple den iranske revolusjonsgarden som terrorister, med henvisning til anklagene om at de støtter opprørere i nabolandet Irak.

– Propaganda

Amerikanske talsmenn anklager også den iranske revolusjonsgarden for å forsyne Hizbollah i Libanon, Taliban i Afghanistan og Hamas i de palestinske områdene med våpen og penger.

Iranske talsmenn avviser anklagene og kaller det amerikansk propaganda.

USA har aldri tidligere satt andre lands væpnede styrker på terrorlisten. Revolusjonsgarden er den største våpengrenen innen det iranske forsvaret.

Rice og Cheney

Flere av Bushs nærmeste medarbeidere er motstandere av militære aksjoner uten støtte i Sikkerhetsrådet, blant dem utenriksminister Condoleezza Rice, skriver The Sunday Telegraph.

Visepresident Dick Cheney er nok en gang blant dem som ivrer mest etter angrep, slik han også var da USA invaderte Irak i 2003.

– Bush-administrasjonen føler at vi burde ha tatt oss av revolusjonsgarden for lenge siden. Vi kommer ikke til å se amerikanske styrker krysse grensen. Om det blir noe av dette, kommer det til å skje svært raskt og overraske mange, sier Robert Baer.