Den offisielle italienske TV-kanalen RAI viser tirsdag en dokumentar der det blir lagt fram beviser for at USAs militære styrker i Irak har brukt fosforbomber mot sivile, skriver den britiske avisen Independent.

USA hevdet at fosforbombene som falt over Falluja i november i fjor kun ble brukt til å lyse opp «fiendens stillinger om natten». Men vitnesbyrdet til den amerikanske soldaten i RAIs dokumentar viser nå at den hvite fosforen ble brukt som et våpen.

– Fosfor brenner levende skapninger. Faktum er at det smelter vekk alt kjøtt ned til beinet. Jeg så de brennende kroppene til barn og kvinner. Fosfor eksploderer og danner en sky. Alle innen en omkrets på 150 meter rundt bomben dør, sier en amerikansk soldat som tjenestegjorde i Falluja i dokumentaren.

Det amerikanske forsvaret hevdet i fjor at det ble drept 1.200 opprørere i Falluja under den store offensiven i november 2004. Men mange av disse opprørerne var sivile personer, også kvinner og barn.

Bildene i RAIs dokumentar, som også ligger på TV-kanalens internettsider, viser akkurat det den tidligere amerikanske soldaten forteller om. Flere titalls nærbilder viser innbyggere i Falluja, noen av dem mens de fremdeles ligger i sengene sine. Klærne deres er nesten intakt mens huden deres er oppløst eller omdannet til en lærlignende konsistens av fosforbombene.