Ifølge Dagbladet var Lindstrøm allerede torsdag klar for å ta en endelig beslutning om hva som skal være Utenriksdepartementets reaksjon overfor Israel-ambassadør Juul, samt hennes ektemann, FNs spesialrådgiver Terje Rød-Larsen.

Juul og Rød-Larsen mottok i 1999 til sammen 100.000 dollar i prispenger fra Shimon Peres-senteret i Israel for sin fredsinnsats i Midtøsten. UD gransker nå hvordan de skal forholde seg til saken. Juul jobbet i UD da penger ble bevilget til Peres-senteret som siden ga prisen til ekteparet.

Utenriksminister Jan Petersen (H) sier til NTB at han ikke vil kommentere saken før resultatet av granskingen som UD foretar, foreligger.

— Dette dreier seg om to dyktige mennesker som har gjort en god jobb i Midtøsten. Vi skal behandle denne saken skikkelig og ikke drive åpen saksbehandling, sier Petersen.

— Den endelige beslutningen ligger hos meg og ingen andre steder, sier Petersen.

På spørsmål om han har grepet inn i forhold til Lindstrøm, svarer Petersen følgende:

— Her tror jeg det er mange som fantaserer i mangel av noe konkret å skrive om, sier Petersen. Utenriksministeren vil heller ikke kommentere hvorvidt han mener saken er alvorlig.

Pressetalsmann i UD, Karsten Klepsvik, har bekreftet at UD jobber med saken hele helgen, og at de trolig avslutter behandling av saken tidlig neste uke, trolig allerede mandag.

(NTB)

SKJELT UT: Utenriksråd Bjarne Lindstrøm skal ha blitt rasende da han fikk vite om prispengene Israel-ambassadør Mona Juul og hennes mann, Terje Rød-Larsen, hadde mottatt.