Den britiske generalen oppfordrer i et intervju med avisen The Scotsman UCK-ledelsen til å slå ned på ytterliggående elementer, for å få en slutt på de mange angrepene på serbiske sivile i provinsen.

— Jeg kan ikke si at jeg er overbevist om at UCK-geriljaen har full kontroll. De vil måtte arbeide med sine egne folk for å vise at dagens Kosovo er noe helt annet enn det Kosovo de hadde tre måneder siden, sier Jackson.

Over ti mennesker ble såret i flere granatangrep rettet mot serbere i Kosovo i helgen, og franske KFOR-soldater ble angrepet av UCK-tilhengere i Kosovos tredje største by Mitrovica både lørdag og i går.

UCK har utnyttet FNs sendrektighet med å opprette en internasjonal administrasjon i Kosovo, og selv proklamert «regjeringer¤ i 25 av provinsens 27 distrikter. Geriljaen har tatt seg til rette ved å ekspropiere kontorer og leiegårder, og krever også inn skatt.

General Jackson legger ikke skjul på at forholdet til UCK nå er kjølig. Men tross helgens sammenstøt tror han likevel ikke at utbrytergrupper fra UCK vil gå til full krig mot den internasjonale fredsstyrken.

NTB-Reuters-AFP