Den første fangen ble skutt og drept lørdag like etter klokka 12 lokal tid, ifølge en talsmann for geriljaen. Da hadde fristen Taliban hadde gitt Tyskland og afghanske myndigheter for å innlede forhandlinger med opprørerne, gått ut.

Talibans krav var at talibanere som sitter fengslet i Afghanistan, løslates og at Tyskland trekker alle sine styrker ut av landet.

Opprørerne satte en ny frist klokka 13, ellers ville det andre gisselet bli drept. Da også denne fristen gikk ut, informerte talsmannen om at den andre tyske fangen var drept.

— Taliban har skutt og drept den andre tyske fangen, sa Qari Mohammad Yousuf på telefon til nyhetsbyrået Reuters fra et ukjent sted like etter klokka 13 lokal tid lørdag.

Drapene er foreløpig ikke verifisert av andre kilder. De to tyske ingeniørene ble onsdag bortført sammen med fem afghanske kolleger i Wardak-provinsen sentralt i Afghanistan.

- Ikke bekreftet Det tyske utenriksdepartementet sa lørdag at de ikke har fått drapene bekreftet fra uavhengig hold, men at de er i kontakt med den afghanske regjeringen.

— Vi tar påstandene svært alvorlig, sier talsmann for departementet Martin Jäger.

— Men så langt har vi ingen uavhengig bekreftelse på at gislene er drept, sier han

Ifølge Talibans talsmann ble de tyske ingeniørene drept etter at Tysklands statsminister Angela Merkel uttalte at tyske styrker ikke vil bli trukket ut av Afghanistan og at tyske myndigheter ikke er villige til å forhandle om løslatelse av gislene.

— Vi kan ikke gi opp kampen nå. Vi må ikke svikte det afghanske folket, sier Merkel i et intervju med avisa Passauer Neue Presse, som ble offentliggjort lørdag.

Det var lørdag formiddag ikke kommet noen reaksjon fra Tyskland på påstanden om drapene på de tyske gislene.

Vil forhandle Taliban truer også med å drepe de 18 sørkoreanerne som torsdag ble bortført sør i Afghanistan dersom ikke Sør-Korea trekker sine 200 soldater ut av landet.

En tjenestemann i Sør-Korea sa lørdag at myndighetene vil forhandle med Taliban-geriljaen om løslatelse av gislene.

— Vi er villige til å forhandle med den militante gruppen for å få sørkoreanerne frigitt, sier en høytstående tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Sør-Koreas utenriksminister sa tidligere lørdag at Sør-Korea vil trekke sine soldater ut fra Afghanistan innen utgangen av året, som tidligere planlagt.

— Etter de eksisterende planer er det bare noen måneder til våre soldater har fullført sitt oppdrag og reiser hjem. Det vil skje som planlagt. Man kan ikke bare trekke ut 200 mennesker over natta, sier Song Min-soon.

Gruppa på 18 kristne evangelister er den største gruppa av utlendinger som er blitt kidnappet i Afghanistan siden Taliban-regimets fall i 2001.