Ifølge to sikkerhetsfolk, som vil være anonyme, er det snakk om en begrenset militær operasjon og ikke en større invasjon. Tyrkiske ledere har den siste tiden diskutert muligheten for å invadere Nord-Irak etter at spenningen de siste ukene har økt langs grensa mellom Tyrkia og Irak.

– Dette er ingen stor offensiv og det er ikke snakk om titusenvis av soldater, sier en av sikkerhetstjenestemennene til nyhetsbyrået AP.

Det er foreløpig uklart hvor i Nord-Irak de tyrkiske soldatene skal ha gått inn.

Den tyrkiske hærens generalstab sa onsdag at den ikke kunne bekrefte påstanden, mens myndighetene i den selvstyrte Kurdistan-provinsen i Nord-Irak avviser meldingene om en militær operasjon.

– For øyeblikket gjennomfører ikke tyrkiske soldater noen aksjon i Kurdistan. Men jeg vet ikke om soldatene har gått inn i avsidesliggende områder i fjellene mellom Tyrkia og Irak, sier lederen for den kurdiske presidentens kontor, Fouad Hussein.

Ifølge amerikanske tjenestemenn i Det hvite hus har deres folk i regionen bekreftet at det ikke har vært noen ny aktivitet i Nord-Irak fra tyrkiske styrkers side.