En gruppe på fem europeere og 13 etiopiere ble meldt savnet fra det avsidesliggende området fredag. Nå sier en lokal tjenestemann at de savnede er observert i en militærleir på eritreisk side av grensen. Opplysningene er ikke bekreftet på offisielt hold.

– Vi har fått bekreftelse på at kommandogruppene kom fra militærleiren Arat i Eritrea. De tente på fire kjøretøy og to boliger før de forsvant med gruppen, sier Ismael Ali Sero, som leder den lokale administrasjonen i regionen Afar.

Opplysningene skal stamme fra to etiopiere som kidnapperne ikke tok med seg.

Franskmenn i trygghet

I utgangspunktet ble to grupper turister meldt savnet, den ene med franskmenn den andre med briter. Lørdag opplyste imidlertid en etiopisk turoperatør til nyhetsbyrået AP at de sju franskmennene befinner seg i trygghet og at de aldri ble bortført.

– Vi mistet kontakten med sju turister en stund, men de er kommet fram til vulkanområdet Artale. De er ventet å komme til Addis Abeba på søndag, sa Samson Hailu, sjef i Origin Ethiopia Tour Agency.

Franske myndigheter har ikke vært i kontakt med de sju og har ikke kunnet bekrefte opplysningene.

Ekspertteam

Etiopia har satt inn hæren i letingen etter europeerne og etiopierne som skal være bortført i nordøst i landet. Storbritannia sendte lørdag en egen gruppe på mellom seks og ti høyt rangerte tjenestemenn i utenriksdepartementet til Etiopia for å forsøke å få de fem britene løslatt. Utenriksdepartementet i London opplyser at de britiske tjenestemennene er framme i Etiopia. Blant dem skal det være en ekspert på forhandlinger med gisseltakere, men det vil britiske myndigheter ikke bekrefte.

Det har vært mye fram og tilbake om hvor mange som er savnet i den ugjestmilde Afar-regionen, hvor separatistiske opprørere er aktive. Enkelte kilder har sagt at så mange som 20 personer var bortført. Storbritannia bekreftet fredag at de fem britiske statsborgerne er ansatte eller slektninger av ansatte ved den britiske ambassaden i Addis Abeba.