Det melder NRK.

Avhopperen og sønnen hans møtte ikke opp til en avtale de hadde med NRK onsdag. Den tysk-norske journalisten Hans Joachim Schilde tror derfor majoren er arrestert. Schilde har fulgt majoren i flere dager, mens han tok seg over grensen fra Burma til Thailand.

Majoren har avtalt et møte i den norske ambassaden torsdag, og sier han vil søke asyl i Norge.

Ifølge Utenriksdepartementet vil han legge fram sin sak torsdag.

– Mannen tok i dag kontakt med vår ambassade i Bangkok, og det ble altså avtalt et møte i ambassaden torsdag, bekrefter kommunikasjonssjef Anne Lene Sandsten i Utenriksdepartementet overfor NTB.

Majoren ringte tidligere onsdag ambassaden via en norsk kontakt, og det er ikke kjent hva han vil ta opp under torsdagens møte, men Utenriksdepartementet sier at han vil legge fram saken sin.

– Det blir selvsagt viktig å få vite hvem han er og hva han ønsker, sier Sandsten.

En svensk journalist fra nyhetsbyrået TT møtte tirsdag majoren i et avsidesliggende hus som tilhører karengeriljaen, dypt inne i jungelen like ved grensen til Burma. Mannen skal være i 40-årene og kaller seg Win. Han ønsker ikke nå å oppgi fullt navn av hensyn til familien som er igjen i Burma. Han er major, ikke oberst som det tidligere har blitt meldt i ulike medier, og flyktet fra juntaen sammen med sin 17 år gamle sønn.

I intervjuet forteller han at han deserterte for å slippe å være med på å slå ned demokratidemonstrasjonene som ble ledet av munkene