Det offisielle tallet på omkomne etter jordskjelvet som rammet Chile lørdag morgen, var søndag kveld oppe i 708. Det opplyste Chiles president Michelle Bachelet.

Skjelvet var hele 8,8 på Richters skala og rystet hele landet.

Våknet

Bergenseren Kjetil Skaar (35) hadde vært på ferie ved kysten i Chile i to uker, men returnerte til hovedstaden Santiago fredag. Etter planen skulle han ta flyet hjem til Norge lørdag morgen, lokal tid. Men det gikk ikke som planlagt.

— Jeg våknet ganske tidlig på morgenen. Plutselig gikk strømmen, og det ble helt mørkt på hotellet. Først startet det rolig, men så eskalerte det. Nå ramler hele hotellet ned, og jeg trodde min siste time var kommet, sier Skaar på telefon fra Santiago.

Han stilte seg i dørkarmen, siden dette er et av rådene han har fått fra mer jordskjelvvante chilenere. Der sto han til det roet seg igjen.

— Etter skjelvet løp vi ned trappene, mens vi hørte sirener og alarmer overalt. Etterpå kom det mange etterskjelv, og det er først i dag at jeg har klart å slappe litt mer av, forteller han søndag kveld.

Skader

Nå er han innlosjert på et annet hotell, der han venter på at han skal komme seg hjem til Norge og hjemmet på Møhlenpris. Foreløpig er flyplassen stengt og han vet fortsatt ikke når han kommer seg avgårde.

— Uansett så har vi det bra her, med både vann, mat og strøm. Og alt virker velorganisert fra myndighetenes side, sier han.

Hovedstaden er ikke på langt nær så hardt rammet som mange av kystbyene, og Skaar forteller at de ikke har sett så mange ødeleggelser.

— På overflaten så virker mange av bygningene uskadd, men om du begynner å studere dem nærmere, så ser du at de har store skader. Jeg har også vært rundt og sett noen av motorveibroene som har rast sammen, og det var skremmende, sier han.