Kahar og den tre år yngre Abul Koyair ble senere løslatt uten siktelse. De krever en unnskyldning fra politiet.

23 år gamle Kahar ble truffet i brystet under politiaksjonen 2. juni der 250 politifolk var i sving. Politiet hadde fått tips om at det skulle befinne seg et kjemisk våpen i hjemmet til brødrene, men etter å ha gjennomsøkt huset i en uke fant de ingenting.

Kahar, som er av bangladeshisk opprinnelse, sier deres eneste «forbrytelse» er at de er muslimer. Han sier politimannen som skjøt ham ikke ga noen advarsel.

– Vi hadde øyekontakt, og så skjøt han meg, sa Kahar, som sier de først trodde de ble utsatt for et ran, fordi politiet ikke fortalte hvem de var.

Aksjonen har økt presset på Londons politisjef Ian Blair, som fra før har havnet i kritisk søkelys for politiets drap på en uskyldig brasilianer på T-banen i fjor sommer.

Den britiske statsministeren Tony Blair understreket mandag at han har tillit til politisjefen.

– Du kan ikke få det 100 prosent riktig hele tiden, sa en talsmann for Blair.

USKYLDIG: Mohammed Abdul Kahar (til høyre) og broren Abul Koyair fortalte tirsdag om hvordan de opplevde det da britisk politi stormet huset deres i en stor antiterroroperasjon. Kahar ble skutt i brystet, og begge brødrene ble arrestert men ble siden løslatt uten å ha blitt siktet. FOTO: SCANPIX