— Det var utrolig skremmende. Vi kunne ikke se havet i det hele tatt. Fiskene lå og sprellet på bunnen, forteller Hasund Bjørndalen på telefon fra katastrofeområdet.

Hun har vært på ferie utenfor Phuket siden 2.desember sammen med ektemannen og de to døtrene på 20 og 21 år. Ingen av dem skjønte hva som var i ferd med å skje da de så vannet forsvinne i horisonten.

Mens flere av strandgjestene løp utover på havbunnen for å prøve å fange fisk, spurte mannen Arne en lokal kvinne om det var normalt at vannet forsvant på denne måten. Hun svarte at hun aldri hadde sett noe lignende. Da kom bølgen.

— Vi fikk revet med oss noen håndklær og løp oppover mot hovedveien. Vannet var rett bak oss. De to døtrene våre er lettere handikappet, så det gikk ikke så fort. Jeg hadde vann til livet, forteller Grete Hasund Bjørndalen.

Familien på fire løp inn en sidevei. De fikk øye på en pickup og sammen med andre turister kom de seg opp på lasteplanet og ble kjørt oppover mot fjellene. Bak dem stod bølgen som en vegg. Da de var utenfor fare slo de seg ned i jungelen.

— Vi opplever en enorm varme og omsorg fra de lokale innbyggerne. Selv om mange av dem har mistet nære familiemedlemmer og alt de eier kommer de på døren med mat og vann. De klemmer oss og ber oss komme tilbake på ferie, sier Hasund Bjørndalen