Clinton håper tirsdagens seier skal overbevise velgerne at hun kan slå Republikanernes John McCain i presidentvalget i november, og hun lover å kjempe videre i nominasjonskappløpet.

– Jeg er mer innstilt enn noen gang på å fortsette valgkampen til alle har fått mulighet til å si sin mening. Denne kampen er ikke over ennå, sa Clinton til jublende tilhengere i Charleston tirsdag.

– Jeg er fortsatt med i løpet fordi jeg mener jeg er den sterkeste kandidaten til å lede partiet i november og den sterkeste presidenten til å lede landet, fremholdt hun.

Ventet seier Clinton la på forhånd stor vekt på en seier i West Virginia, som har en betydelig hvit arbeiderklasse – hennes kjernevelgere.

Da nesten alle stemmene var telt opp, hadde Clinton fått 67 prosent av stemmene mot 26 prosent for Obama.

Tirsdagens triumf var ventet, men det er kun 28 delegater på valg i delstaten. Clinton gjør derfor et minimalt innhogg i Obamas ledelse, som etter tirsdagens valg er på rundt 165 delegater.

Seieren ble like fullt feiret av Clintons tilhengere, og den kan bli en viktig vitamininnsprøytning i kampen mot Obama, skriver nyhetsbyrået AP.

Leder Clinton leder på meningsmålingene også i Kentucky, som holder nominasjonsvalg neste tirsdag. Men håpet hennes nå knytter seg ikke til de resterende nominasjonsvalgene, men til den endelige beslutningen om hva som skal skje med delegatene fra Florida og Michigan.

De to nøkkelstatene ble fratatt stemmerett på landsmøtet etter å ha trosset partiledelsens oppsatte skjema for nominasjonsvalg. Clinton vant stort i begge delstatene, mens Obama fjernet navnet sitt fra stemmeseddelen.

– Toget er gått Men mange mener toget har gått for Clintons presidentambisjon, og Obama-støttespiller og tidligere Colorado-guvernør Roy Romer sier det nå er umulig for Clinton å ta igjen Obama.

– Tallene styrer. Dette løpet er over, sier han.

Obama har allerede begynt å rette oppmerksomheten mot McCain og har ikke drevet særlig omfattende valgkamp i West Virginia. Han nøyde seg med et enste valgmøte i delstaten før valget.

Hvem er den beste kandidaten? Diskutér saken her.

CHRIS KEANE