Watson går ikke inn for at de mange tusen vinflaskene skal tømmes i politikernes egne struper. I stedet vil han at statsminister David Cameron og hans sentrum-høyreregjering skal selge de edle dråpene og la pengene gå til statskassen.

— De bør selge de gode drikkevarene for å få pengemidlene til å strekke til. Økonomien er på vei nedover igjen, og det er vanskelig å tro på formaningene om at alle må ta sin del av byrden når ministere drikker vin til 200 pund per flaske, sa Watson onsdag.

Og flasker til 200 pund – omtrent 1.830 kroner – hører til de billigere i vinkjellerne under Londons regjeringsgate Whitehall. Ifølge Tom Watson finner man der skatter som Chateau Petrus av 1978-årgangen til over 2.500 pund eller nesten 23.000 kroner per flaske.

På vinlisten, som Watson fikk tilgang til etter ett års kamp med motvillige byråkrater, står også store mengder god champagne. Men mange briter tror det i dagens økonomiske klima kan bli lenge før regjeringen i London får noe påskudd til å åpne slike flasker.