- To viktige militser i Libya oppløser seg

De to mest sentrale militsene i byen Derna øst i Libya kunngjør at de oppløser seg og forlater fem av sine baser, ifølge lokalbefolkningen i området.

Abu Slim-militsen hadde tre baser, mens Ansar al-Sharia hadde to, som alle er tomme, ifølge Siraj Shennib, en professor i lingvistikk som har deltatt i demonstrasjonene mot militsene de siste dagene.

Ansar al-Sharia mistenkes for å ha stått bak angrepet på det amerikanske konsulatet i forrige uke som kostet fire amerikanere, inkludert ambassadøren, livet.

Militsen ble natt til lørdag jaget ut av sin base i Benghazi av en rasende folkemengde som har fått nok av islamistene.

 

Siste fra Utenriks

Kapteinen ikke ved roret

Det var tredjestyrmannen som sto ved roret da fergen Sewol sank utenfor Sør-Korea onsdag. Kystvakten sier de fortsatt forsøker å komme seg inn i vraket.

o Verste ulykke på Mount Everest noensinne

Elleve klatrere er bekreftet døde og tre savnet etter et snøskred på Mount Everest. Ulykken er den verste noensinne på verdens høyeste fjell.

García Márquez hylles etter sin død

Forfatteren Gabriel García Márquez er den største colombianeren gjennom alle tider, sier landets president etter at nobelprisvinneren døde torsdag.

NASA har funnet planet
som ligner på Jorden

For første gang er det oppdaget en planet befinner seg i en såkalt beboelig sone.

o Enighet om tiltak i Ukraina

Russland, Ukraina, USA og EU er blitt enige om flere tiltak for å dempe spenningen i Ukraina.

Putin mener NATO tvang ham til å handle

Russlands annektering av Krim var dels et svar på NATOs utvidelser østover, sier president Vladimir Putin. Han advarer Vesten mot å gå for langt.