Tabloidavisen Komsomolskaja Pravda siterer lørdag «en anonym kilde sentralt i etterforskningen av saken» som sier at de to mistenkte ble pågrepet etter å ha blitt identifisert ved hjelp av overvåkingsbilder fra en militær satellitt. Satellitten skal ha fanget opp et bilde av de to idet de forlater leilighetskomplekset der Politkovskaja ble skutt og drept 7. oktober i fjor.

– De mistenkte personene ble sporet opp takket være hjelp fra romfartsmyndighetene. Etter drapet studerte vi en rekke satellittbilder. Vi la merke til flere mistenkelige biler og personer, sier kilden til avisen.

Politiet har ikke bekreftet opplysningene, og ledelsen i magasinet Novaja Gazeta, som Politkovskaja arbeidet for, avviser at noen er blitt pågrepet i forbindelse med etterforskningen av drapet.

– Denne nyheten gjenspeiler ikke virkeligheten, sier Sergej Sokolov, en av redaktørene i magasinet, til radiostasjonen Moskva Ekko.

Komsomolskaja Pravda skriver at de to mistenkte er etniske tsjetsjenere. Politkovskaja var berømt for sine reportasjer om menneskerettighetsbrudd begått av russiske styrker og militsgrupper i Tsjetsjenia.